"Primăria funcționează în vechiul local numit pe vremuri “al oilor”, pentru că aici se închideau oile de pripas. In 1856 a fost înființată aici o școală primară de băieți, care a funcționat până în 1881, când a fost inaugurat noul local al școlii primare de băieți „Ștefan cel Mare”. La 1914, ing. Ion Tudor, propune și execută transformarea localului sprea putea servi de primărie."
La 1914, inginerul Ion Tudor, cel care s-a ocupat și de construirea în forma actuală, a primăriei din capitala de județ – Botoșani, face lucrări ample de renovare, care au avut scop adaptarea clădirii la funcționalitatea de primărie. De atunci datează și fațada principală care seamănă cu cea a primăriei din Botoșani. Primăria a mai fost renovată și extinsă în 1965, iar în 2008 s-au adăugat anexe funcționale, casa de căsătorii, sediul SMURD, remizele de pompieri, sediul subunității de jandarmi. In 2003, ca urma a introducerii în oraș a gazului metan, primăria își montează centrală termică pe gaz metan.
Pe fațada de la stradă este un balcon metalic, iar deasupra, într-o ramă circulară se afla stema orașului, care acum este acoperită deoarece este în curs de aprobare a unei noi steme.
In aceaste peste 100 de ani de istorie, primăria a gestionat, nenumărate incendii, catastrofe naturale, trimiterea de rezerviști în ultimele două razboaie mondiale, ocuparea orașului de trupele sovietice, bombardamentele germane, schimbări politice, dezvoltarea orașului, transformări edilitare ample, care au apropiat orașul de cel a unei localități moderne.
La intarea principală este un hol mare, în care ar sta foarte bine o placă aniversară care să fie dezvelită la centenarul existenței primăriei în actualul local.